Ahmed

Ännu ett inlägg. Jag kanske börjar bli aktiv?

Okej. Vad ska jag skriva om nu? Jag vet! Undulater! Det är ju alltid intressant. Okej, hur sköter man en undulat?
Det viktigaste är att den inte ska känna sig ensam. Om man inte är hemma så ofta, om man till exempel jobbar mycket, så ska man se till att den får en kompis. Om man inte har råd med att köpa en undulat till kan man alltid låta radion stå på, eller något annat ljud så att det inte är helt tyst.

Vad ska man döpa en undulat till? Många människor vill gärna ge sina undulater namn. Detta på grund av att det ofta känns lite personligare då. Dessutom blir det enklare att kalla på den. Många människor väljer namn som de själva tycker om, så om de till exempel gillar Harry Potter kan fågeln få namnet Cho, som är Harrys flickvän i femte filmen. Ett annat tips är att välja något man tycker passar på undulaten. Kanske är den väldigt lik Ingvar Oldsberg? Döp den till Ingvar i så fall!
Det man ska undvika vid dop av undulater är svordomar och rasism. Hur kul är det egentligen efter ett tag om man döpt fågeln till Jävla Bäverfitta? Skulle du själv vilja heta det? Nej, just det.

För att undulaten ska överleva måste den ha mat. Den mat den främst föredrar är fröer i olika former. Många undluaters favoritfrö är hirskolv, som är en lång, brun korv med massa fröer på. För att undulaten ska få i sig lite vitaminer får man gärna ge den lite frukt eller bär, för det är alltid gott. Man får dock börja med små mängder så att den inte får magproblem i form av diaré och annat.
Maten ska bytas minst en gång om dagen, och matskålarna ska rengöras en gång i vckan. Fågeln behöver även regelbundet vatten. Om du har möjlighet får du gärna bada fågeln.

Okej, jag orkar inte skriva mer nu. Hejdå. Peace, folk!

Kommentarer
Postat av: Ebba

Äntligen vet jag hur man tar hand om undulater.
Tack Filippa!

2008-01-23 @ 19:17:49
URL: http://bruised.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0